leva s

Rewitalizacja najlepszej ekstrakcji

przeznaczony dla tych, którzy cenią przeszłość i mają wizję przyszłości

Leva to nowa forma dźwigniowego ekspresu ciśnieniowego. Technologia dźwigniowa jest wreszcie w bezpieczny sposób dostępna w kawiarni. Patrząc na grupę dźwigni możemy podziwiać fenomenalną, przełomową mechanikę. Leva to przełomowa konstrukcja i technologia w mechanicznym, niezawodnym i przyjaznym dla użytkownika urządzeniu. Innowacyjna konstrukcja zmniejsza siłę potrzebną do obsługi ekspresu o prawie 50% w porównaniu z tradycyjnym ekspresem dźwigniowym, jednocześnie wprowadzając system sprzęgła bezpieczeństwa. Leva umożliwia regulację zarówno ciśnienia preinfuzji, jak i maksymalnego ciśnienia ekstrakcji pochodzącego z tłoka dźwigni, co pozwala spersonalizować parzenie kawy i uzyskać jednolite ekstrakcje. Leva, poddana ponad 2500 godzinom testów, wyznacza nowy standard niezawodności systemu mechanicznego.

Dysze parowe performance touch

Wysokowydajne, chłodne w dotyku różdżki parowe.

PID

Regulator PID wykorzystuje algorytm do regulowania tego kiedy i przez jaki czas element grzejny jest aktywny w bojlerze zaparzającym. PID umożliwia bardziej wydajną i stabilną regulację energii. Przy tym poziomie kontroli zmienność temperatury jest zdecydowanie mniejsza, co przekłada się na bardziej spójną temperaturę zaparzania. Barista jest w stanie dopasować temperaturę w bojlerze do precyzyjnej wartości liczbowej poprzez elektronikę ekspresu.

USB

Umożliwia aktualizację oprogramowania.

Zasadnicze cechy

Podwójne bojlery
Oddzielne bojlery optymalizują zaparzanie espresso i produkcję pary.

Graficzny wyświetlacz
Intuicyjne programowanie ułatwia dopasowanie parametrów ekspresu.

Podwójny PID (kawa i para)
Pozwala na elektroniczne sterowanie temperaturą w bojlerach do kawy i pary.

Izolowane bojlery
Ograniczają zużycie energii, przyczyniając się do stabilności temperatury.

Dedykowane manometry
Monitorują ciśnienie w trakcie ekstrakcji.

Portafiltry i sitka precyzyjne
Portafiltry i sitka precyzyjne ze stali nierdzewnej poprawiają jakość i powtarzalność kawy.

Grupy saturowane
Zapewniają niezrównaną stabilność termiczną podczas każdej ekstrakcji.

Ekonomizer gorącej wody
Umożliwia dostosowanie temperatury wody do zaparzania herbaty.

Wysokie kubki
Możliwość używania wysokich kubków w ekspresie.

Odsłonięte grupy
Ergonomika i widoczność przestrzeni roboczej.

Tryb eco
Większa energooszczędność dzięki możliwości zaprogramowania trybu czuwania.