strada x

zaprojektowana dla baristów przez baristów

platforma strady zachęca do kreatywności i personalizacji, aby każdy ekspres był wyjątkowy

Przy projekcie tego ekspresu ciśnieniowego firma La Marzocco współpracowała przez dwa lata z trzydziestoma najlepszymi specjalistami od kawy na świecie, których określano jako „Street Team”. Ekspres Strada (z włoskiego: „ulica”) został nazwany na ich cześć. Strada X to udoskonalone funkcje oryginału i zmodernizowana estetyka w połączeniu z najbardziej zaawansowanymi cechami różnych produktów La Marzocco. Niższy profil umożliwia lepszy kontakt z klientem kawiarni, zapewniając jednocześnie bariście otwartą, rozległą przestrzeń do pracy.
Strada jest dostępna w 2 różnych konfiguracjach, które odpowiadają na konkretne potrzeby baristów i kawiarni na całym świecie.

Portafiltry typu straight-in

Zmniejszają obciążenie baristy i uszkodzenia krążka kawowego, a także redukują czas przygotowania do zaparzania kolejnych porcji espresso.
profilowanie na podstawie masy
Odkryj nowy, intuicyjny sposób tworzenia doskonałego espresso.

 

Inteligentna saturacja

Podstawa, która buduje powtarzalność.

 

Steam flush

Czysty ekspres to lepsze espresso.

zasadnicze cechy

Profilowanie na podstawie masy
Powiązanie profili ciśnienia z docelową wagą espresso wykonywane przez algorytm przewidywania masy La Marzocco tworzy niezrównaną powtarzalność każdego espresso – nawet przy najbardziej nieoczywistych krzywych ciśnienia. W połączeniu z inteligentną saturacją profilowanie skutkuje niespotykaną dotąd dokładnością i powtarzalnością.

Sterowanie profilem za pomocą łopatki
Przeprojektowana łopatka sprawia, że Strada X automatycznie dostosowuje ciśnienie do wybranego profilu, dzięki czemu nie uszkadza krążka kawowego i nie powoduje tunelowania. Dzięki zaprogramowaniu prędkości narastania ciśnienia w czasie rzeczywistym barista może dokładnie zobaczyć jak przebiega nowo stworzony profil, gdy przygotowuje espresso w trybie manualnym.

Niezależne bojlery
Bojlery dla każdej grupy zaparzającej umożliwiają ustawienie jednocześnie różnych temperatur, a osobny bojler pary dostarcza ciśnienie pary na żądanie.

Regulator temperatury pid
Umożliwia ustawienie osobnych, precyzyjnych temperatur dla każdej grupy zaparzającej i dla bojlera pary.

Grupy saturowane
Zapewniają niezrównaną stabilność termiczną – za każdym razem.

Portafiltry typu straight-in
Zmniejszają obciążenie baristy i uszkodzenia krążka kawowego oraz redukują czas przygotowania do zaparzenia kolejnego espresso.

Waga wbudowana w tacę ociekową
Łączą niezwykle precyzyjny algorytm ‘Drip Prediction’ z profilami ciśnienia, gwarantując niespotykaną dotąd powtarzalność espresso.

Ekonomizer gorącej wody
Umożliwia dostosowanie temperatury wody z kranu do płukania.

Inteligentna saturacja
Dzięki automatyzacji etapu preinfuzji na podstawie ciśnienia wstecznego odczuwanego w grupie zaparzającej, nowa funkcja inteligentnej saturacji sprawia, że każdy krążek kawowy jest poddany pełnej saturacji przed uruchomieniem pompy. Dzięki temu woda pod ciśnieniem przepływa przez kawę jednorodnie a każdy szot espresso – niezależnie od ustawionego profilu ciśnienia – zachowuje się dokładnie jak ten, który nastawił barista. Inteligentna saturacja to trzon Strady X, to nowe podejście do saturacji kawy i profilowania ciśnienia, z naciskiem na jednolitość, powtarzalność i workflow.

Portafiltry typu straight-in
Portafiltry typu straight-in to szybsze tempo przygotowania espresso, mniejsze obciążenie baristy i łagodniejsze traktowanie krążka kawowego. W połączeniu z automatycznym płukaniem parowym, które optymalizuje workflow i zapewnia czystsze głowice grup, portafiltry typu straight-in to kompletne przeobrażenie najbardziej powtarzalnej czynności podczas przygotowywania espresso.

Niezależne pompy
Zewnętrzna pompa zapewnia stabilne ciśnienie dla Inteligentnej Saturacji, a pompy przypisane do grup zaparzających mogą uruchamiać jednocześnie unikatowe profile ciśnienia.

Regulator ciśnienia pid
Twórz unikalne krzywe ciśnienia ze świadomością, że profile są regulowane przez system przekaźników PID.

Tryb manual, profile oraz tryb av
Twórz krzywe ciśnienia manualnie, zapisuj je jako powtarzalne profile lub ustaw własne ciśnienie i docelową wagę w trybie AV, żeby zoptymalizować swój przebieg pracy.

Steam flush
Automatyczne czyszczenie głowicy grupy między parzeniem kolejnych porcji espresso zwiększa wydajność baristy.

Dysze parowe pro touch
Wysokowydajne i chłodne w dotyku różdżki parowe.

Obszerna taca ociekowa
Zwiększa obszar pracy baristy, daje więcej miejsca na przechowywanie filiżanek i ściereczek do czyszczenia.

Dane techniczne

 

Cechy produktu1 grupa2 grupy3 grupy
Wysokość (cm/in)50 / 19,750 / 19,750 / 19,7
Szerokość (cm/in)53 / 20,983 / 32,7103 / 40,6
Głębokość (cm/in)69 / 27,269 / 27,269 / 27,2
Waga (kg/lbs)66 / 145.294 / 206,8101 / 222,2
Napięcie sieciowe (VAC)220V Single/3 Phase200 single phase
220 single / 3 phase
380 3 phase
200 single phase
220 single / 3 phase
380 3 phase
Moc minimalna (min)203748006730
Moc maksymalna (max)222056667783
Pojemność bojlera kawy (liters)1,32,63,9
Pojemność bojlera pary  (liters)3,58,211,8